hidegaszfalt

A Recom Park Kft. által gyártott RECOMPLEX hidegaszfalt könnyen felhasználható, emiatt kiválóan alkalmas utólagos, aszfaltbontásos munkákat követő felületek helyreállítására, vagy akár lakossági felhasználásra is:

  • járdák
  • garázsok
  • beállók burkolására

Bedolgozása nem igényel különös szakértelmet, a használati útmutató elolvasása után akár saját kezűleg is elvégezhetőek a javítások.

Termékünk kiváló minőségét az évente értékesített kb. 10.000 tonna hidegaszfalt felhasználása is igazolja.
A Recomplex hidegaszfalt más hideg kátyúzó keverékekkel szemben nagy előnye, hogy a kötési reakció csak a bedolgozás folyamán keletkezett mechanikai igénybevétel, (pl. döngölés, vibrálás) hatására indul be. Ezen speciális összetételnek köszönhetően a felhasználásig akár ömlesztett formában, szabad térben is tárolható. Mivel a levegő oxigénjének hatására sem károsodik, nem köt meg, így nem szükséges zsákos, légmentes zárás. Könnyen tárolható, saját készletéből gazdálkodhat akár hónapokon keresztül.

Hidegaszfalt termékeink elérhetőek a következő telephelyeinken:

  • 2220 Vecsés, Almakert út 10.
  • 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy utca 10.
  • 6800 Hódmezővásárhely, Erzsébet út 7/a.

Kérjük az aktuális készletről érdeklődjön elérhetőségeinken.

RECOMPLEX termékismertető

A Recomplex hideg kátyúzó keverék  téli időszakban is melegítés nélkül, könnyen felhasználható.

Kátyúba történő bedolgozás után igen rövid időn belül forgalommal terhelhető,  rugalmas, utántömörödő  felületet ad.

A bitumenes kötőanyag igen jó, közel 100%-os tapadása, valamint a szemcseszerkezet optimális eloszlása sima, tartós bevonatot képez. Után tömörödő képességének köszönhetően a stablizálódási folyamat a forgalom hatására a kátyú elkészülte után is folytatódik, és a bitumenes szerkezeti réteg az idő múlásával még inkább stabilizálódik és után tömörödik.
Leegyszerűsítve azt is mondhatjuk, hogy minél erősebb forgalom hatásnak vetjük alá, annál jobb lesz az eredmény – ellentétben a jelenlegi gyakorlattal.

A Recomplex hidegaszfaltnak más hideg kátyúzó keverékekkel szemben nagy előnye, hogy a kötési reakció csak a bedolgozás folyamán keletkezett mechanikai igénybevétel, (pl. döngölés, vibrálás) hatására indul be és ezen speciális összetételnek köszönhetően a felhasználásig akár ömlesztett formában, szabad térben is tárolható. Mivel a levegő oxigénjének hatására sem károsodik, nem köt meg, így nem szükséges zsákos, légmentes zárás, mely jelentős költségtényező, ezért használata egyszerű. A Recomplex ömlesztett formában is beszerezhető, könnyen tárolható, saját készletéből gazdálkodhat akár hónapokon keresztül.

Természetesen a kátyúzó keverék csak akkor alkalmazható sikeresen, ha azt  megfelelően előkészített, szakszerű technológiai  munkák előzték  meg. A beépített kátyúzó keverék tömörítése a körülményektől függően rétegenként végezhető kézi döngölővel, lapvibrátorral vagy vibrohengerrel. A keverékkel történő szakszerű kátyúzás a meghibásodott burkolatrész végleges helyreállítását jelenti.”

A kátyúzó keverék kötőanyagának, a keverékben alkalmazott bitumennek -18oC-os töréspontja biztosítja, hogy még igen szélsőséges időjárási viszonyok esetén sem következik be a kátyúzott felületen törés, repedés, felfagyás.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy még tartós kamion terhelés hatására sem fordul ki a kátyúból a töltőanyag, nincs szükség további javításra, fenntartásra az adott helyen.